.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
روایت امام جمعه دامغان از روند پیش‌برد طرح انتقال آب دریای خزر؛
بنا شد لاریجانی با نمایندگان مازندران ، استاندار سمنان با استاندار مازندران و علمای سمنان باعلما و امامان جمعه مازندران رایزنی کنند /هنوز نه به دار است و نه به بار است!+ دامغان به پشتوانه آب مازندران منطقه ویژه اقتصادی می شود !
شمال نیوز : در این نشست به اعتبار طرح انتقال آب دریای خزر، مذاکراتی درباره راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی دامغان صورت می‌گیرد. ترکان هم موافقت می‌کند.....
بنا شد لاریجانی با نمایندگان مازندران ، استاندار سمنان با استاندار مازندران و علمای سمنان باعلما و امامان جمعه مازندران رایزنی کنند /هنوز نه به دار است و نه به بار است!+ دامغان به پشتوانه آب مازندران منطقه ویژه اقتصادی می شود !

شمال نیوز: امام جمعه دامغان با اشاره به روند پیش‌برد طرح انتقال آب دریای خزر، مسئولان را از مصادره امور به مطلوب در این زمینه برحذر داشت.

به گزارش شمال نیوز به نقل از مرآت، به تازگی حجت‌الاسلام والمسلمین حسینیان، امام جمعه دامغان طی سخنانی در خطبه‌های آیین نماز جمعه به فرایند شکل‌گیری طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان پرداخته و از برخی رفتارها که شائبه مصادره به مطلوب بر آن‌ها وارد است، انتقاد کرده است. متن سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین حسینیان با تغییرات جزئی نگارشی پیش روی شما مخاطبان ارجمند قرار دارد:

«من به طور خلاصه به روند (پیش‌برد) طرح انتقال آب دریای خزر اشاره می‌کنم تا حقیقت را بدانید. ما البته اصراری نداریم که سخن ما را بپذیرید اما امام جمعه باید خط و مسیر صحیح را ترسیم کند؛ خواه کسی بپذیرد یا نپذیرد. آغاز مطرح شدن طرح انتقال آب دریای خزر مربوط به سال 1387 است. انجمن توسعه دامغانی‌ها با توجه به خشکی این منطقه، این پیشنهاد را ارائه کردند.

در همان سال نماینده وقت دامغان با وزیر نیرو(نامجو) نامه‌نگاری می‌کند و رهی با نماینده دامغان به رحیمی نامه می‌زنند که دامغان را دریابید. بر این نامه‌ها دستور «اقدام فوری؛ مساعدت جدی شود» صادر می‌شود. پس از پیگیری ملک‌محمدی، علی‌آبادی و رهی، استاندار وقت، دستور مطالعه طرح صادر می‌شود. در سال 1389 شرکتی به نام سرمایه‌گذاران نیروی بشارت ایرانیان به احمدی‌نژاد نامه می‌زنند که برای اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به دامغان آماده‌ایم.

داودی، برقعی و فتاح، وزیر وقت نیرو در سال 1387، ده میلیارد برای این اقدام منظور می‌کنند. ملک‌محمدی در همین سال نامه‌ای برای احمدی‌نژاد می‌نویسد و نامه‌ای نیز به نماینده وقت دامغان می‌رسد که احمدی‌نژاد می‌خواهد به دامغان سفر کند، شما طرحتان را بیاورید. طرح را به رئیس‌جمهور می‌دهند و نمایندگان ادواری دامغان همچون رستمیان و ملک‌محمدی این روند را دنبال می‌کنند تا موضوع به رئیس‌جمهور کنونی می‌رسد.

در سفری که رئیس‌جمهور به سمنان می‌آید، نماینده ولی‌فقیه در استان، حضرت آیت‌الله شاهچراغی سه مرتبه می‌گوید رئیس‌جمهور آب، آب، آب! نمایندگان استان این مطالبه را دنبال می‌کنند. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به همین خاطر که به سرانجام این طرح امیدوار می‌شوند، میلیاردها تومان در دامغان سرمایه‌گذاری می‌کنند.

کارشناسان اجرایی این طرح ملی را دنبال می‌کنند. پس اختصاص بودجه‌ای که به آن اشاره کردم، در فرمانداری دامغان اتاقی به طور ویژه به طرح انتقال آب دریای خزر اختصاص پیدا می‌کند. یک میلیارد تومان برای مطالعه طرح مذکور می‌گیرند. 8 ماه تحقیق و مطالعه می‌کنند و سپس رستمیان و ملک‌محمدی در فروردین 93 با مهندس ترکان نشستی برگزار می‌کنند؛ این مسأله در رسانه‌ها نیز آمده است.

در این نشست به اعتبار طرح انتقال آب دریای خزر، مذاکراتی درباره راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی دامغان صورت می‌گیرد. ترکان هم موافقت می‌کند. دکتر جلالی نماینده شاهرود، کاتب نماینده گرمسار، رستمیان نماینده دامغان و آقای خسروی نماینده سمنان نامه‌ای به دکتر روحانی می‌نویسند و خواستار اجرای طرح نمک‌زدایی و انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران می‌شوند.

جمع نمایندگان به نوبخت نیز نامه می‌نویسند. مطالعه طرح بر روی سه مسیر صورت گرفته بود. اول مسیر بندرگز به شاهرود، مازندران به دامغان و مازندران به سمنان. در مطالعات روشن شد که دامغان کم‌ارتفاع‌ترین و نزدیک‌ترین و اقتصادی‌ترین مسیر برای انتقال آب است. در نهایت این طرح تصویب می‌شود. نامه نمایندگان از سال 1387 ثبت شده است و من همه اسناد را در این زمینه مطالعه کرده‌ام.

دولت اخیرا در لایحه بودجه 5 میلیارد برای این طرح اختصاص می‌دهد. منتها هنوز نه به دار است و نه به بار است! بنا شد لاریجانی با نمایندگان مازندران صحبت کند. مقرر شد اگر نمایندگان مازندران بپذیرند، استاندار سمنان با استاندار مازندران رایزنی کند و آقایان زرگر، اکرمی، اختری و ملک‌محمدی با علماء مازندران رایزنی کنند تا آن‌ها اجرای این طرح را بپذیرند.

در سال 1390، بانک صادرات قول‌می‌دهد تا سقف 12 هزار میلیارد پول بدهد تا قرارگاه خاتم‌الانبیاء آب را از خزر به دامغان بیاورد. همه نمایندگان تلاش کردند. چنان‌که گفتم فرمانداری هم اتاقی را به طور ویژه برای این طرح اختصاص داده بود. استاندار وقت، برای فرماندار وقت حکم تام‌الاختیار می‌زند که دکتر رحیمی پس از هشت ماه مطالعات تعیین می‌کند که به ازای هر یک متر از اجرای طرح انتقال آب، 1300 تومان هزینه دارد. اکنون خانه کشاورز اعلام کرده که هر یک متر 10 هزار تومان هزینه دارد.

ما امیدواریم که آب بیاید اما نباید مصادره به مطلوب شود. روند را ببینید. آن‌ها که خوب به سخنرانی‌های رئیس‌جمهور در شاهرود و سمنان دقت کردند، شنیده‌اند که ایشان اول گفت ما آب را از خزر به سمنان می‌آوریم؛ همه هم هورا کشیدند و کف زدند. کف زدن‌ها که تمام شد گفت از فردا قوانین در این زمینه قابل اعمال هستند. یعنی بخش خصوصی باید وارد شود.

چه کسی می‌تواند آب را از خزر به استان سمنان منتقل کند؟ این یک طرح ملی است و فقط دولت می‌تواند این کار را بکند. ان‌شاءالله که آب بیاید اما می‌دانید که آب دریا شور است و به درد شرب و کشاورزی نمی‌خورد و آب خزر هم فقط به درد صنعت می‌خورد. سنگین‌ترین بودجه‌ها به بخش شیرین‌سازی اختصاص پیدا می‌کند. حتی عربستان هم از شوری آب به ستوه آمده. باید دستگاه‌های عظیمی برای شیرین‌سازی آب نصب شود.

ما البته از همه تشکر می‌کنیم؛ نه حسودیم و نه بخیل. باید توجه کنیم. از سال 87 زحمت کشیده‌اند و قدم به قدم و گام به گام پیش رفته‌اند. مصادره به مطلوب نکنیم. خدایا ما را ببخش و بیامرز...»


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

حسین 27 اسفند 1397
خدا شکر تی در خنه ر، دامغان چه ویژگی اقتصادی و صنعتی ای داره که باید منطقه ویژه اقتصادی بشه. جویبار خودمون که از هر لحاظ سرتره.
باید جلوی زیاده خواهی های مردمان سمنان و امثالهم گرفته شه، ظاهرا دست اندازی توی ایران جز رسوم عادیه شد.
حسین 27 اسفند 1397
امان از دنیای ثروت و قدرت که فرزند مازندران کمر به قتل مادر می بندد. اما باید بدانند ما فرزندان دگر مازندران عزیز هستیم که تا آخرین دم مهر این مادر را به دل نگه داشته و در دفاع از آن جان به کف ایستاده ایم.
نا شناس 27 اسفند 1397
بنام خدا .
واما چند نكته
1- برادر ارجمند درياي خزر متعلق به همه مردم كشور هست نه فقط براي مازندراني ها همانطوري كه امروز از اقصا نقاط كشور براي استفاده از آن به ساحل آن سفر مي كنند منجمله سمناني ها
2- داشتن آب حق طبيعي و ضروري همه مردم هست منجمله بر اي سمناني هاي عزيز كه در گذشته جزيي از مازندران بوده اند و داراي اشتراكات فراواني هستند
3- درياچه خزر بواسطه تغيررات اقليمي ، سد سازي ها ، خشك شدن رودخانه هاي خروشان و غيره ورودي آب ناچيزي دارد ، آيا با برداشت از آن از طرف ما و احيانا تكرار اين مساله از طرف ديگر كشور هاي همسايه آب آن كم نمي شود و نمك آن زياد نمي گردد. مي خواهيم درياچه اروميه جديد درست كنيم
4- يك بار هزينه مي كنيم آب را انتقال مي دهيم و مشكل ايجاد ميكنيم و مشكل آن مي شود مشكل كشوري سپس دوباره چند برابر آن هزينه مي كنيم تا آب را به آن برسانيم تا آنرا احيا كنيم و داستانهاي اطراف ، مثل آنچه با درياچه اروميه كرديم و ميكنيم
5-در حاشيه اجراي آن طرح جنگل ، زيست گاه حيوانات ، آب هواي مناطق شمالي ، كشاورزي را نابود مي كنيم بعد دوباره باز با هزينه هاي گزاف و ايجاد دستگاهها و سازمانها و مردم نهاد هاي جديد مي سازيم و با اين اقدامات صورت گرفته مقابله مي كنيم و دولتهاي بعدي را درگير معضلات ناشي از آن طرح مي كنيم .
6-امروز مازندران خود از كم آبي در روستاهاي بالا دست و هجوم آب هاي شور به مناطق ساحلي و چاههاي عميق و غيره درگير است مازندران كه منبع تغديه محصولات كشاورزي كل كشور است نه خودش
7-آيا تنها سمنان در فلات مركزي كشور دچار كمبود آب است ؟
8- آب استانهاي قم ، كرمان ، سيستان و بلوچستان ، كرمان ، يزد ، اصفهان ، فارس ، خراسان جنوبي را چه مي كنيد ؟
9- آيا ايجاد شهركت هاي صنعتي كه در جايي كه از بحران آب رنج مي برد پسنديده است ؟ مثل فولاد در اصفهان امروز بي آب

پس بايد كاري كنيم هم مردم راضي باشند هم طبيعت كمترين خسارت را ببيند هم هزينه هاي چندين باره نسازيم .
و كلام آخر اينكه : حل اين ماجرا از طريق گفتگو و كدخدا منشي حل نشده و جلوي زيانهاي متصور را نخواهد گرفت چون دريا براي همه ايران است نه مازندران تا ريش سفيدان بتوانند با ريش سفيدي آنرا حل و فصل كنند . بجاي برداشت آب از شمال آب جنوب را برداشت كنيد كه خط انتقال آن از جنوب تا شمال كشور هم قابل امتداد بوده و ديگر استانها نيز مي توانند از آن بهر مند شوند .
پاسخ ها به این نظر
حسین 27 اسفند 1397
جانا سخن از زبان ما میگویی اما لازم است تا نظر شما را به ذکر چند موضوع غیر عمدی در مطلب شما جلب کنم.
سواحل دریاچه خزر در شمال ایران در اختیار همه مردم ایران و تحت جغرافیای حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران است نه اینکه متعلق به همه مردم است. دریاچه خزر یک جغرافیای طبیعی است که از قوانین ساده محیط زیستی تبعیت می کند و به زبان ساده بگویم اگر ورودی آب به دریاچه کمتر شود و برداشت آب از آن علی الخصوص برداشت خارج حوزه ای بیشتر باشد، در نهایت محکوم به خشک شدن و ویرانی است.
اینکه میفرمائید داشتن آب حق طبیعی مردم است هم مطلب درستیه اما باید بدانید که کسی که به هر دلیلی چه از قبیل سرمایه گذاری، برخورداری از مواهب کویر، برداشت نمک، کندن خوار و یا ایجاد صنعت وارد کویر می شود و آنجا را برای زندگی یا سرمایه گذاری انتخاب نموده است باید کاستی های این محیط را مورد مطالعه قرار دهد و با توجه به آن کاستی ها و هزینه هایی که بابت آن متحمل می شود تصمیم بگیرد. پس با یک نگاه منصفانه و به دور از محافظه کاریهای سیاسی می توان به سادگی پاسخ شما را اینگونه داد که داشتن آب حق طبیعی همه مردم است اما باید افزایش جمعیت و گسترش کشاورزی و صنعت با درایت و نگاه بلند مدت انجام گیرد. لذا اینگونه حرفها همان کدخدا منشی است که خود نقض میکنید و هیچ ریشه علمی ندارد.
شما می توانید مطالب دقیقتر و علمی تر را در کمپین مخالفت با انتقال آب خزر پیدا نمائید.
با تشکر از مطلب شما
نا شناس 27 اسفند 1397
مگه نمیفرمایید که اب دریا شوره و عربستان هم از شوری ان به ستوه امده واز یکطرف هم بقول فرمایش شما هزینه بسیار سنگین دارد که دولت فعلا با مشکلات اقتصادی مواجه میباشد پس دست بردارید
نا شناس 27 اسفند 1397
ناشناس ...... با برداشت اب و انتقالش سه استان مازندران گیلان و گلستان فدای سمنان میشه این برات مهم نیست

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.127 seconds.